Jedloliekom.sk

Múka kokosová BIO 400g

NOVINKA
Cena 4.59
Cena bez DPH 3.83
DPH 20.00 %
Záručná doba 12 mesiacov
Kód produktu
Dostupnosť na sklade
KS

 Múka kokosová BIO 400g

Čo obsahuje? 

Má vysoký podiel vlákniny ( 100g až 61% ), čo je zhruba 3x viac ako sója. Je 100% bezlepková. Má nízky obsah sacharidov.  
 
Aký účinok má pre moje telo? 
Kokosová múka čistí črevá a pohlcuje toxíny. Celkovo má priaznivý vplyv na trávenie a vylučovanie a pomáha predchádzať hlavne rakovine žalúdka, čriev a dvanástorníka. Udržiava v rovnováhe naše hormóny a eliminuje vznik rakoviny prsníkov, semenníkov a prostaty. Kokos je vhodný ako prevencia voči ochoreniam srdca, rozpúšťa ľadvinové kamene, pomáha kontrolovať cukor, zvyšuje imunitu, výrobu energie. Pomáha uvádzať do obehu telesné tuky.Je veľmi dobrým zdrojom kyseliny laurovej – zdravým tukom s priaznivými účinkami na ľudské telo. Kyselina laurová podporuje imunitný systém a zlepšuje zdravie pokožky; hojné zastúpenie má napríklad aj v materskom mlieku. 
 
Ako a kde ju môžem použiť? 
Môžete z nej pripraviť chutné a zdravé koláče, torty, pečivo, zákusky, muffiny a rôzne iné pečené dobroty. Má nízky obsah uhlohydrátov, je ideálna na pečenie chlebov, pekárenských výrobkov a zákuskov. Obsahuje menej stráviteľných uhlohydrátov ako iné múky. Kokosovú múku môžete použiť aj do jogurtov, smoothies či koktejlov, aby ste zvýšili príjem vlákniny.
 

Mandľovo kokosové keksíky s citrónovou príchuťou

Tieto jemné mandľovo kokosové keksíky s citrónovou príchuťou sa vám rozplynú na jazyku. A tá citrónová vôňa! :)

Pripraviť si ich môžete s vajíčkom alebo bez neho a tiež pečené alebo nepečené.

Ingrediencie (na 12ks):

3/4 hrnčeka mandľovej múky(rozmixovaných/pomletých mandlí)
3/4 hrnčeka strúhaného kokosu
3 PL kokosovej múky
3 PL kokosového oleja (roztopeného)
3 PL medu, javorového sirupu
2 PL citrónovej šťavy
1 PL citrónovej kôry
1 vajce (voliteľné)*
štipka soli

Postup:

*Ak do cesta pridáte vajce, keksíky budú nadýchanejšie a jemnejšie. Ak vajíčko vynecháte, budú mať výraznejšiu citrónovú chuť, zvonku budú chrumkavé a zvnútra jemné a lahodné. Budú sa však o trochu viac rozpadávať.

V jednej miske si zmiešame sypké ingrediencie a v druhej mokré. Mokré primiešame k suchým a miešame, kým sa nám nevytvorí homogénne cesto.

Cesto ukladáme lyžicou do tvaru cookies (čím výššie, tým lepšie) alebo guličiek na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme ich zhruba 15 minút (s vajíčkom) alebo 10 minút (bez vajíčka) na 180 stupňoch do zlatista. Ak guľky nechcete piecť (v prípade, že sú bez vajca), nechajte ich stuhnúť v chladničke niekoľko hodín.

 

Vaše meno:


Váš e-mail:   


Váš telefón:   


Správa:   


Opíšte bezpečnostný kód:   
nový kód